Skip to content


Întâmpinare

Într-o vreme de înstrăinare şi desconsiderare a valorilor, necesitatea unei Asociaţii care să conserve şi să resemnifice liniile de forţă ale unui Neam sau spaţiu spiritual dat ni se pare mai mult decât salutară.

Fără cunoaşterea şi preţuirea lucrurilor şi oamenilor care au marcat, cu prezenţa lor, istoria, ne vom plasa întotdeauna în metonimia nisipurilor mişcătoare, a halourilor de abiguitate. De aceea avem nevoie acum, poate mai mult ca oricând, de prezenţă mărturisitoare, de angajare în chemarea pe care Sfânta Biserică ne-a face mereu, aceea de a-I dărui lui Hristos, Dumnezeul nostru, „toată viaţa noastră”, cu vreme şi fără de vreme…

În acest sens, Sfinţii Ardeleni ne sunt de mare ajutor. Ei, care au ştiut, în aceleaşi spaţii şi în contextul unor probleme mult asemănătoare – în care credinţa fundamentată în adevăr necompromis, nediluat -, să dea răspuns bun la ispitele vremii, ne dau întotdeauna şi nouă răspunsul potrivit fiecărei încercări.

De dorim ca Sfinţii Ardeleni să ne adune în sinaxa unei mărturisiri lucrătoare, spre slava lui Dumnezeu şi a Bisericii Sale.

Aşteptăm propunerile şi sugestiile d-voastră, pe adresa sfintii.ardeleni la gmail punct com.